Prietenește

Prietenește pentru artă

08.12.2022

,,Prietenește pentru artă” este a doua componentă a programului și se adresează artelor clasice și artei urbane. Datorită organizării celui mai mare festival estival ,,Summer fest’’ și susținerea celor mai importante evenimente muzicale din țară, echipa noastră este bine-cunoscută pentru aportul ei în lumea artei. Cu toate acestea, ,,Prietenește’’ se adresează acelor domenii ale artei care sunt mai puțin comerciale: artă plastică, teatru, muzică clasică și arta urbană. În așa fel, reușim să acordăm suport celor mai cunoscute premiere din țară, să susținem cel mai creativ street art din Chișinău și să aducem noutăți în domeniul artei rurale.

,,Hamlet în sos picant’’, în regia lui Alexandru Cozub. Pe data de 30 noiembrie 2020, după o perioadă plină de provocări și restricții cauzate de pandemie, Efes Moldova a bucurat cu o premieră la Teatrul Național ,,Mihai Eminescu’’. ,,Hamlet în sos picant’’ de Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Cozub a făcut senzație pe scena teatrului, fiind cel mai condimentat spectacol al stagiunii. Astfel, chiar și în condițiile restrânse, am reușit să manifestăm solidaritate cu artiștii moldoveni. Râsete, miros de pârjoale și teatrul modern; aceste momente au fost bine-venite în lumea teatrului, iar noi suntem mândri că am putut fi alături pentru această realizarea premierei.

,,Micii burghezi’’ , în regia lui Slava Sambriș. La Teatrul Național Dramatic rus ,,Anton Cehov’’, pe data de 11 iunie 2021, a avut loc premiera spectacolului ,,Micii burghezi’’ în regia lui Slava Sambriș. Spectatorii fideli și consumatorii berii Efes au fost invitați cu drag la vizionarea unui spectacol despre familie, conflict, tragedie, iubire și durere interioară, iar noi ne-am bucurat nespus să contribuim la realizarea acestei opere pe scena teatrului rus. 

Bienala Internațională de Gravură din Chișinău 2021. În perioada 17-22 august 2021 a avut loc cea de a 7-a ediție a Bienalei, care a câștigat statut de eveniment internațional. Astfel, locuitorii Chișinăului au avut ocazia să participe și să admire lucrările artiștilor plastici locali grație suportului financiar Efes. Suntem recunoscători pentru efortul adus de artiștii țării noastre pentru a păstra cultura. În schimb, noi oferim suport și susținere.

,,Pasărea măiastră’’ a lui L7matrix. În toamna anului 2021 am reușit, alături de unul dintre cei mai cunoscuți street artists la nivel internațional, L7matrix, să dăm viață unei păsări în inima Chișinăului. Libertate de exprimare, posibilități și ambiție: acesta este mesajul transmis de opera artistului. Astfel cetățenii orașului Chișinău pot admira una dintre cele mai valoroase opere de street art. Alături de bine-cunoscutele sculpturi îndrăgostiții și teen-agerii oferite de Efes Moldova câțiva ani în urmă orașului Chișinău, această pictură murală devine unul dintre cele mai principale puncte de atracție pentru chișinăuieni și turiștii ce-l vizitează. Suntem mândri să susținem această inițiativă frumoasă în cadrul proiectului Efes Moldova.

Simpozionul Internațional de Sculptură din satul Ciuciulea, raionul Glodeni. Pe 28 august 2021 Efes Moldova a oferit în dar satului Ciuciulea opt sculpturi realizare în cadrul primului Atelier Internațional de Sculptură. Lucrările au fost realizate de sculptori valoroși din Austria, România, Irlanda și Republica Moldova, ele fiind acum disponibile pe Aleea sculptorilor din viitorul Parc al Băștinașilor din Localitate. Suntem mândri că am reușit să aducem arta plastică într-o localitate rurală, departe de capitală, reușind tot o dată să confirmăm că ,,veșnicia s-a născut la sat’’. 

#CiteșteMoldova. Cititul este un obicei frumos, pe care noi, cei de la Efes Moldova, dorim să-l readucem în vizorul publicului. Astfel, suntem încântați să susținem, alături de @Newsmaker, artiștii și oamenii de cultură ai Republicii Moldova, printr-o serie de video-uri interesante menite să promoveze lectura. Pașa Parfeni, Daniela Burlaca, Paula Erizanu sunt doar câțiva dintre artiștii care vor împărtăși secretele cititului și cărțile care le-au impresionat cel mai mult. Efes Moldova susține arta, iar lectura este călătoria interioară la care sunt invitați toți pasionații de frumos.

DRAG